Kokina Nedir

Kokina Nedir? Yılbaşı Çiçeği Kokina Nasıl Yapılır?

" Kokina kırmızı ve yeşil rengiyle yeni yıl ruhunu en iyi yansıtan ciceklerden birisidir. Yılbaşına sayılı gunler kala hem sosyal medyada hem de tezgahlarda bolca kokina cicegi gormeye başladık. Peki kokina nedir, kokina cicegi nasıl yapılır?"

KOKİNA  NEDİR?

Anavatanı gü ney Avrupa olan kokina bitkisi İran ve Akdeniz civarında yetişiyor. Tü rkiye sınırları iç erisinde İstanbul' da ormanlarda yetişen kokoina ç iç eğinin isminin kö kenini & lsquo kokino& rsquo ' dur. Yunanca kırmızı anlamına gelen kokina ç iç eği, yeni yıl yaklaşınca yeşil yaprakları arasına silcan adlı kırmızı bir meyvenin iplerle bağlanarak birleştirilmesiyle kokina ç iç eği yapılıyor. 

YENİ YILIN SİMGESİ

Kırmızı ve yeşilin mü kemmel uyumunu yansıtan kokina ç iç eği, İstanbul Rumları' nın yeni yıl sü slemesi olarak kullandığı bir bitkidir. Kırmızı anlamına gelen kokinanın şans ve mutluluk getireceğine inanılıyor. 

KOKİNA Ç İÇ EĞİ NASIL YAPILIR?

Yılbaşı ç iç eği  olarak bilinen kokinaların kırmızı meyveleri, dikenli sarmaşık biç imindeki ağaç tan insan eliyle toplanıyor. Bu  kırmızı meyvelere silcan adı veriliyor. Toplanan kırmızı meyveler birleştirilerek top haline getiriliyor ve dikenli yeşil dalların tepesine kırmızı iplerle bağlanıyor.